11. dubna 2015

France | photodiary

Warning: 
This post contains a huge amount of pastel colours 
that may make you pack your suitcase 
and do some vacation by the seaside. 
---------------------------------------------------------------
Francie, den I.

Tenhle výlet byl pro mě úplně nová zkušenost. Ne že bych už předtím necestovala sama, ale nikdy ne tak, že nevím, kde budu večer spát, a bez jakýchkoliv plánů na těch pár dní. 

Takže jsem se na erasmu konečně odhodlala k tomu vyzkoušet couchsurfing. Dohnala mě k tomu nutnost ušetřit pár éček, a taky trochu ta touha po dobrodružství. A nemohlo to snad ani být lepší! Můj couchsurfer se jmenoval Vivien, procestoval přes couchsurfing sám půl světa, tak měl pochopení pro to co člověk na cestách potřebuje, uměl skvěle poradit, přes den mě nechal ať si prohlídnu co jen chci, a večer mě vždycky vzal s kamarádama někam do města. Takže jsem si to užila přesně jak jsem chtěla, na cestách se nerada na někoho vážu, jsem trochu sobec, a když se zrovna rozhodnu že chci jít tamhle a tamhle, tak jdu, a nerada se s někým domlouvám, nebo dělám kompromisy. Každý kdo se mnou někdy cestoval ví, že jsem schopná se na celej den sebrat a vrátit se večer totálně nadšená z toho, co všechno jsem viděla, zažila, vyfotila.. A večer na druhou stranu mám ráda společnost. Takže tak jak jsem to ve Francii měla, to bylo naprosto ideální. Bylo fajn po celým dni sednout nad pivo a vzájemně si s dalšíma cestovatelema vyprávět zážitky...

První den jsem se jen tak potloukala podél pobřeží. Je vtipný, jak mě pokaždý dokáže strašně nadchnout, když vždycky po několika měsících vidím pár metrů před sebou ten modrej proužek.... Jsem vodní typ, máma mi vždycky říkala, že jsem jak mořská panna. Dokážu tam strávit hodiny, třeba i jen pozorováním vln, a nic pro mě není větší relax a dobíječ energie. Hned první den jsem taky měla perfektní timing na vyhlídku od Castle Hill na západ slunce. Ten kopec je plnej zákoutí s lavičkama odkud je všude krásnej výhled. 

 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/13953161/?claim=xxtfvv9xs6z">Follow my blog with Bloglovin</a>