15. července 2016

Flowers in my head when in San Francisco




Další zastávkou po West Coast bylo samozřejmě San Francisco. Pamatuju si odsud snad jen to, že jsem byla pořád ospalá a že jsme jedno odpoledne strašně dlouho nakupovali v Rossu. Jo a taky, že se mi splnil největší sen! Taková drobnost. ..

Ani Vám neřeknu, jak dlouho jsem snila o návštěvě San Francisca. Datovala bych to asi tak od narození, plus minus. Při plánování mě mrzelo, že jsme si na něj mohli vyhradit pouze jeden a půl dne. Ta půlka byla po brzkým ranním přejezdu z LA, takže si asi dokážete představit tu únavu. 

V San Fran byl strašný problém ubytování. Myslím tím nějaké cenově alespoň trochu přijatelné. Přímo ve městě nešly ceny pod 50-60$ za noc. To se nám moc nechtělo. Nakonec jsme hledali v okolí té zátoky, která je kolem. I tam byl problém najít vůbec něco trochu levnějšího, hledali jsme všude možně. Na Airbnb nebyl čas a Couchsurfing jsme nechtěli, protože jsme si chtěli jít městem podle sebe. Nakonec jsme bydleli v jiném městě přidruženém k té San Fran oblasti, odkud jelo metro až do centra. Ubytováni jsme byli v motelu. Když říkám motel, myslím tím přesně takový ten motel s obří rozvrzanou postelí, starou televizí, žaluziema a předzahrádkou na zaparkování jako z Thelmy a Louise. Bylo to boží! Když pominu fakt, že jsme se v pěti mačkali v pokoji pro dva, ale na to jsme už tak ňák byli zvyklí. Jak z jinýho století, na recepci nějaký podivím, který by si rovnou mohl střihnout hlavní roli v béčkovým westernu.


Odpoledne jsme vyrazili jen na takovou obhlídku. Kousek od nás byl trh, tak jsme tělo pro změnu potěšili nějakými těmi vitamíny. Cestou k metru už byla ulice plná domečků pro panenky a já byla v sedmým nebi. Opravdu tam jsou. A všude! (Na fotce je ten úplně první, který jsem tam viděla.)


Ve městě jsme se vydali ulicemi směrem někam k přístavu. Tak nějak bez cíle. První co mě překvapilo bylo kolik je v centru mrakodrapů. V New Yorku, Chicagu ok, ale tady mezi těma barevnýma domkama? :D Po chvíli jsme úplně náhodou přešli bez povšimnutí takovou tu slavnou tramvajovou ulici… s tím, že se druhý den v klidu vrátíme a projdeme se po ní. No už jsme ji druhý den samozřejmě nemohli najít, jak jinak. Taky nebyl čas. Ten den a půl je na takový město fakt málo.

 
Zabloudili jsme se do čínský čtvrti, která byla úplně boží! Byla jsem nadšená. Kdybych v SF bydlela, byla bych tam pořád. SF stejně zůstane takovou mojí srdcovou záležitostí a vysněným místem, kde bych chtěla žít, protože prostě oceán, tyhle různý čtvrtě, viktoriánský domečky a hlavně ty mlhy! Miluju na tom městě všechno.


A protože tento příspěvek postuju po mobilu (stěhovali jsme se a internet tu bude zapojený až příští týden a já nemám ráda, když blog dlouho stojí bez příspěvku) a mám na jeho publikování velmi nízký počet megabytů :D tímto bych to pro dnešek zakončila. Takže i San Francisco, stejně jako zatím každé místo roadtripu, zůstane rozděleno na dvakrát. Nějak se vykecávám, že jo?