6. května 2016

10 životních lekcí





1.
Na světě jsou lidi, kterým na vás záleží, a ti kterým vůbec. První skupinu hýčkejte a lásku jim oplácejte, na druhou se rychle vykašlete a neztrácejte čas tím snažit se někomu zalíbit.


2.
Očekávání jsou nejjednodušším receptem na zklamání...


3.
Život se mění, lidi se mění, jede se dál... Zůstávat a babrat se v minulosti je ztráta času. Zrovna tak plánovat deset let dopředu a za každou cenu se snažit svoje plány dodržet je taky velká blbost. Akceptujte věci tak jak jsou a tak jak přicházejí. Život vždycky otevírá zadní dvířka.

4.
Work hard, (then you can) play hard.


5.
Obklopujte se pozitivníma věcma a buďte dobrý, a budou se vám dít dobrý věci. Karma funguje, a je to svině, protože ví úplně všechno.

6.
Nikdo jiný než my sami, nikdo na světě, není zodpovědný za to, co se nám v životě děje, za to jestli jsme šťastní. Nikdo pro nás neudělá nic zadarmo, a nic taky zadarmo není. Jediný, kdo bude na konci zklamaný z toho, že nedosáhl svého cíle budeme my sami. A budeme v tom úplně sami.

7.
Nenechejte se od okolí zaškatulkovat do určitý kolonky. Ukažte těm blbcům, co ve vás je. Buďte svý a né jiný. Takový nízký očekávání od vašeho okolí je tím největším motivátorem, no ne?

8.
Tělo je to jediný, co s námi vydrží až do konce našeho života. Pečujte o něj, cvičte, jezte všeho s mírou, a potěšte svoji duši a dopřávejte si plnými doušky svoje milovaný koníčky.

9.
Ne každý si může dovolit to, co vy. A těch, co nemůžou, je opravdu mooc. Nestěžujte si. Buďte vždycky skromní, pokorní, ničím neplýtvejte a buďte ohleduplní k druhým. Jednou se vám to vrátí.

10.
Všechno se nakonec v dobrý obrátí. I když to tak třeba na první pohled nevypadá...



Mohla bych napsat dalších deset. Jsem takový ten typ, co nemá inspirace nikdy dost. Všemu, co jsem napsala, v hloubi duše věřím, a sama jsem si k tomu v průběhu let musela dojít. Snad se někdo v něčem zhlédne a bude inspirován k tomu, být lepším člověkem ;)