12. srpna 2016

Artová sigma a Robinek


Vcera jsme sedeli na lavicce u Vltavy. Na miste, kde jsme predtim nikdy nebyli a znala jsem ho jenom od videni z druhe (nasi) strany. V rukou pivo, ve vlasech slunce, pozorovali jsme prijizdejici a odjizdejici privoz. Vedle me stala velka cerna igelitova taska Megapixel a ja byla nejstastnejsi clovicek siroko daleko… takovy to stesti, kdyz si koupite neco velkyho, co ne kazdy ma a na co si uz dlouho setrite. Moje prvni pevny sklo!
Doma jsem bohuzel musela pockat nez se nabije baterka do zrcadlovky, mezitim jsem usnula, takze prvni zkusebni snimky probehly az dneska za ranniho sera kratce po seste hodine. Robinek, i kdyz lital sem tam po pokoji, byl na fotkach nadherne ostry. Pokud tenhle objektiv zvlada zachytit i jeho, zachyti cokoliv. Od setoveho objektivu je to milovy krok vpred a ja se tesim na fotky z cest jako nikdy. 



Vubec posledni tydny byly vcelku fajn… Porad prichazelo neco noveho. Pred dvema tydny jsme si domu privezli neco maleho a cerneho… kocourka Robinka! Uz ted, po dvou tydnech co je s nami, ho miluju nade vsechno a vzdycky kdyz jdu z prace, tak se tesim, jak mi pobezi naproti, az vejdu do dveri, a jak mi odpoledne usne na kline s tim svym klidnym a spokojenym vyrazem, tlapku prehozenou pres moji ruku...


Nas byt prochazi rekonstrukci, ktera bude dlouha… a uz hlavne dlouha je. Protoze si ji delame sami, po praci a o vikendech, ze svych penez, kterych mame pomalu a tak nejak vsechno tvorime na koleni... brzy vse zdokumentuji.
Zitra vyrazime na tri tydny na roadtrip! Jeste pred pul rokem jsme v lete meli plan jet do Spanelska, ze pujdeme Camino de Santiago. Pred peti mesici uz to byl 300km hike napric Korsikou. Pak tam nejaky cas haprovala Asie a levny letenky.. no a nakonec to bude roadtrip po Balkane. Rezervace zadna, sbaleno zatim asi pet veci a vyrazime zitra. Takhle to mam rada! Priblizny plan je Slovinsko – Chorvatsko – Montenegro – Bosna. Minimalne ty zeme by mely sedet, ale kam nas kola naseho VW povedou, to tezko rict… vim jen, ze tam nutne musi byt nekolik klidnych dni u more, nekolik dni cisteho vzduchu v horach, spoustu nezapomenutelnych zapadu slunce a stovky kilometru hlubokych rozhovoru.. Tak tohle je priblizne muj plan na ty tri tydny.


P.S.: Dnes v noci jsou Perseidy, nezapomente vytahnout flasku vina, deku a jit si s nekym pro vas dulezitym lehnout na palouk kde vas nebudou rusit svetla mest ;)